Politica de confidentialitate

Prezenta Politica de confidentialitate defineste modul in care noi, INOVART NATURA SRL, ca operator de date, colectam, utilizam si gestionam informatiile dumneavoastra cu caracter personal atunci cand accesati sau interactionati cu website-ul nostru www.rootanical.com.

Prin politica de confidentialitate dorim sa va asiguram dreptul la protectia datelor cu caracter personal, pe care le vom prelucra in conformitate cu Regulamentul UE 2016/679 al Parlamentului European si al Consiliului Uniunii Europene.

Daca doriti sa ne contactati cu privire la Politica de confidentialitate sau la protectia datelor cu
caracter personal, o puteti face prin:

 • E-mail la adresa: [email protected]
 • Curier rapid la adresa: Calea Manastur nr. 76, bl. E2, sc. 2, ap. 44, loc. Cluj-Napoca, jud. Cluj
 • Telefon: +40 746 807 417
 • Formularul de contact disponibil aici.

Ce sunt datele cu caracter personal?
„Date cu caracter personal” inseamna orice informatii privind o persoana fizica identificata sau identificabila;
„Persoana fizica identificabila” este o persoana care poate fi identificata, direct sau indirect, in special prin referire la un element de identificare, cum ar fi un nume, un numar de identificare, date de localizare, un identificator online, sau la unul sau mai multe elemente specifice, proprii identitatii sale fizice, fiziologice, genetice, psihice, economice, culturale sau sociale.
„Prelucrare” inseamna orice operatiune sau set de operatiuni efectuate asupra datelor cu caracter personal sau asupra seturilor de date cu caracter personal, cu sau fara utilizarea de mijloace automatizate, cum ar fi colectarea, înregistrarea, organizarea, structurarea, stocarea, adaptarea sau modificarea, extragerea, consultarea, utilizarea, divulgarea prin transmitere, diseminarea sau punerea la dispozitie in orice alt mod, alinierea sau combinarea, restrictionarea, stergerea sau distrugerea.

Cum si cand colectam datele dumneavoastra cu caracter personal? Ce fel de date colectam?

 • Cand furnizati datele respective: prin crearea contului, apoi prin conectarea la contul dvs, prin contactarea noastra folosind formularul de contact disponibil pe site, cand va abonati la newsletter, cand cumparati produse de la noi, cand furnizati feedback despre produse si/sau servicii;
 • Prin intermediul cookie-urilor si altor tehnologii similare cand accesati site-ul nostru;
 • Colectam: nume si prenume, adresa de e-mail, IP, adresa, tara, oras, judet, cod postal, numar de telefon, informatii despre cardul dvs de credit daca alegeti optiunea de plata cu cardul pentru comanda dvs, prin platforma de plata euplatesc.ro, date fiscale in cazul in care se va incheia un contract de vanzare (date necesare in scopuri contabile).

Pentru ce folosim datele dumneavoastra cu caracter personal?
Folosim datele cu caracter personal pentru a invata sa cream si sa livram produse si servicii pe gustul dumneavoastra si pentru a imbunatati permanent experienta dumneavoastra cu produsele noastre.

Datele dumneavoastra ne sunt necesare pentru:

 • Pregatirea si livrarea comenzii dvs
 • Oferirea de informatii despre promotii, reduceri, noutati, cu consimtamantul dvs
 • Comunicarea cu dvs (raspunsuri la intrebari, comentarii, statusul comenzii etc)
 • Desfasurarea legala a activitatii (documente pentru contabilitate)
 • Prevenirea fraudei, prin asigurarea ca plata este completa si fara comiterea unor fraude
 • Securitate
 • Analize statistice
 • Cosmetovigilenta, pentru a preveni eventuale efecte nedorite legate de utilizarea produselor noastre

Dezvaluirea datelor cu caracter personal catre parti terte
Protectia confidentialitatii dvs este foarte importanta pentru noi, de aceea nu vom transfera datele cu caracter personal unor terti decat in scopurile descrise in prezenta politica. Datele dvs pot fi transferate catre alte entitati doar daca acest lucru este necesar pentru desfasurarea activitatilor de mai sus. Cantitatea de date transferata este limitata la minimul necesar si numai catre acei terti care se asigura de protejarea si procesarea datelor in conformitate cu legea. Astfel, datele dvs personale pot fi transferate firmelor de curierat si sistemului de plati integrat (euplatesc.ro), pentru procesarea comenzilor dvs.
De asemenea, datele cu caracter personal mai pot fi partajate in scopuri legale, de protectie si siguranta sau in caz de urgenta.

Unde stocam datele dumneavoastra cu caracter personal si pentru cat timp?
Datele cu caracter personal pe care le colectam de la dumneavoastra sunt pastrate in medii sigure, fiind protejate de accesul, divulgarea sau utilizarea lor neautorizata. Datele pot fi stocate in sediul si sistemul nostru IT sau pe serverele furnizorilor nostri de servicii de incredere.
Pastram datele dvs numai pentru perioada necesara atingerii scopului pentru care le detinem, pentru indeplinirea obligatiilor legale (arhive contabile, obligatii contractuale, interese legitime) si pana la revocarea consimtamantului. Perioada de pastrare poate varia in functie de scopul utilizarii datelor dvs.

Drepturile dumneavoastra in legatura cu datele cu caracter personal
Va aducem la cunostinta ca aveti urmatoarele drepturi in legatura cu protectia datelor cu caracter personal:
- Aveti dreptul de a fi informat cu privire la colectarea si utilizarea datelor dvs personale
- Aveti dreptul de a accesa datele dvs si a solicita informatii despre utilizarea acestora
- Aveti dreptul de a cere corectarea sau completarea informatiilor
- Aveti dreptul de a cere stergerea informatiilor – nu se aplica datelor necesare pentru indeplinirea obligatiilor legale
- Aveti dreptul de a restrictiona utilizarea datelor
- Aveti dreptul la portabilitatea datelor prin solicitarea transferului datelor dvs personale
- Aveti dreptul de a va opune prelucrarii datelor dvs
- Aveti dreptul de a va retrage consimtamantul pentru procesarea datelor dvs
- Aveti dreptul de a apela catre o autoritate de supraveghere

Securitatea datelor cu caracter personal
Ne angajam sa pastram datele dvs personale in siguranta, motiv pentru care aplicam mijloacele organizatorice, tehnice si de precautie necesare pentru prevenirea riscului de incalcare a drepturilor dvs, in special impotriva deteriorarii, pierderii sau divulgarii datelor catre persoane neautorizate.
Retineti ca si dvs aveti obligatia sa va protejati datele de logare in contul din magazinul online rootanical.com impotriva dezvaluirii catre persoane terte. Ca atare, orice transmitere de date catre alte persoane este pe propriul dumneavoastra risc.

Intrarea in vigoare a Politicii de confidentialitate
Prezenta Politica de confidentialitate intra in vigoare la 10.01.2020.
Eventuale modificari sau actualizari vor fi prezentate pe aceasta pagina web.

TOP